Amfil 100% полиамид, е направен од упредени филамент влакна од полиамид и се одликува со голема цврстина. Карактеристичен е по големата оптпорност на абразија, голема сила на кинење, добра топлинска стабилност как и униформна глаткост. Amifil конецот се произведува според највисоките еколошки стандарди и воглавно се користи во автомобиската индустрија, во индустријата за мебел, спортски обувки односно секаде каде е потребен конец со голема цврстина. Асортиман од 80 бои.

Карактеристики и предности

Amfil

конец за шиење Amfil

физичките карактеристики дадени во табелата се само за компаративни потреби, конечната одлука за соодветноста за избор на конецот е на одговорност на клиентот.

Останати карактеристики