Направен е од упредени филамент влакна (јадро) од полиестер, обвиткани со кратки сецкани влакна од чешлан мерцелизиран памук. D-Core™ e високо перформансен конец со јадро дизајниран да ги минимизира проблемите при шиење и да го максимизира квалитетот на шавот.D-Core™ памучната обвивка го штити полиестерското јадро и го целосно минимизира кинењето на конецот заради неколку кратното намалување на загреаноста на иглата.

D-Core™ го испорачува најдоброто во шиењето на мануелните и автоматските повеќе насочни машини со докажани резултати. Асортиман од 400 бои.

Карактеристики и предности

D-Core

физичките карактеристики дадени во табелата се само за компаративни потреби, конечната одлука за соодветноста за избор на конецот е на одговорност на клиентот.

Останати карактеристики