Nomex е 100% полиестерски самогасив, незапаллив конец направен од полиестерски Nomex влакна, дизајниран да обезбеди цврстина на шавот како и отпорност на долга изложеност на висока температура и пламен.

Достапен е во асортиман од 42 бои.

Карактеристики и предности

 

Nomex

Kонец за шиење Nomex

физичките карактеристики дадени во табелата се само за компаративни потреби, конечната одлука за соодветноста за избор на конецот е на одговорност на клиентот.

Останати карактеристики