Sun Stop 100% полиестер, е специјален конец наменет за шиење на тенди, церади, шатори, едра и слично. Водоотпорен има UV заштита и не ја губи бојата при долготрајно изложување на сонце. Главната намена на овој конец е во апликации каде е потребно да се задржи цврстината на конецот и покрај атмосферските влијанија. Засилената UV заштита ја намалува деградацијата на конецот во однос на традиционалните конци од филамент полиестер и ја задржува бојата.

Карактеристики и предности

 

Sun Stop

Kонец за шиење Sun Stop

физичките карактеристики дадени во табелата се само за компаративни потреби, конечната одлука за соодветноста за избор на конецот е на одговорност на клиентот.

Останати карактеристики