Eластичен конец направен од упредени филамент влакна од тектуриран полиестер кој бил растегнат и текстуриран а подоцна загреан за да се зачува волуменот на конецот. Wildcat™ текстурираниот конец е идеален за прекурабни, синџирести и сокриени шавови на плетена облека. Исто така се користи на проткаена облека за превенција од расплетување на работ на ткаенината. Wildcat™ текстурираниот конец има голем волумен овозможувајки одлична покриеност на шавот, извонредна еластичност и чини многу помалку од останатите конци со слична намена и конструкција. Асортиман од 400 бои.

Карактеристики и предности

Wildcat

Kонец за шиење Wildcat

физичките карактеристики дадени во табелата се само за компаративни потреби, конечната одлука за соодветноста за избор на конецот е на одговорност на клиентот.

Останати карактеристики